کانال تلگرام شرکت آوان مشرق زمین Telegram.me/avanmz        

 
 
The simple style of the replica rolex watch is often not as complex mechanical breitling replica watches pleasing charm, but simply that its style is equally intriguing. Simple style swiss replica watches like the spring rain, and silent, can cause the infinite daydream and fun people. Today we recommend three men's watch,and everyone together to taste the charm of replica watches uk simplicity.
اعضا
E-mail
کلمه رمز
» كلمه رمز خود را فراموش كرده ايد؟
» عضويت کاربران جديد

محصولات

دسترسی سریع

با ما تماس بگيريد


05132212030
05132216338


مشهد .امام خمینی 5 پلاک 10/5

avanmz@

avanmz@yahoo.com

05132231320



عناصر مختلف در رشد مرکبات و انگور

تاثیر عناصر مختلف در رشد مرکبات و انگور

     تامین نیاز غذایی و ایجاد تعادل بین عناصر مورد نیاز درختان مرکبات از عوامل موثر در تولید محصول با کیفیت مطلوب، بازارپسندی و افزایش خاصیت نگهداری میوه ، پس از برداشت می باشد .

تاثیر عناصر مختلف بر مرکبات و علایم کمبود آنها :

ازت (N)  :

    باعث تسریع ظهور گل ها و شکوفه دادن درختان شده و نقش مهمی در باز شدن جوانه های برگی و بارور شدن تخمدان دارد . در صورت کمبود ، برگ ها سبز روشن می شوند و پس از مدتی شروع به ریزش می کنند . شاخه ها کوتاه می شوند و میوه ها کوچک و رنگ پریده باقی می مانند .

فسفر(p) :

   ضخامت پوسته را کاهش می دهد ، باعث شیرین تر شدن میوه و افزایش بازار پسندی آن می گردد . اگر گیاه با کمبود فسفر مواجه شود ، برگ های بازار پسندی آن می گردد . اگر گیاه با کمبود فسفر مواجه شود ، برگ های پیر سبز تیره شده و سرشاخه ها خشک می گردد ، تعداد شکوفه ها و میوه ها نیز کاهش می یابد و پوست میوه ها ضخیم می شود .

پتاسیم (K) :

    عمدتاً بر رنگ میوه اثر داشته و باعث نارنجی شدن آن می گردد . مقدار ویتامین C  را افزایش داده و ریزش میوه ها را از درخت کاهش می دهد و اگر گیاه کمبود پتاسیم داشته باشد ، نقاط صمغی روی برگ ظاهر می شود که به تدریج بزرگ شده و سیاه یا قهوه ای می گردد . میوه ها خشن ، بدرنگ و کم آب می شود .

منگنز(MN) :

   در واکنش های آنزیمی گیاه نقش داشته و به فتوسنتز نیز کمک می کند . در صورت کمبود منگنز حاشیه برگ های جوان سبز روشن می شود و اطراف رگبرگ ها سبز تیره باقی می ماند . با شدیدتر شدن علایم کمبود ، نواحی سبز کم رنگ روی برگ گسترش یافته و لکه های سفید رنگی روی آنها پدید می آید

 بر(B) :

    به عنوان تنظیم کننده عمل می کند ، اثرات ناشی از کمبود کلسیم را به تاخیر می اندازد ولی نمی تواند جایگزین ان شود . آگر گیاه با کمبود برمواجه شود لکه های آبگز روی برگ های جوان ظاهر می شود که بعداً قهوه ای یا خشک می شود . رگبرگ ها ضخیم و شکافدار ، میوه ها کوچک و چروکیده شده و ماده صمغ مانندی داخل آن جمع می شود .

روی (ZN) :

     بر رشد شاخه های جوان تاثیر داشته و جوانه های برگ و گل را افزایش می دهد . در صورت کمبود روی ، جوانه های برگی باد کرده ولی باز نمی شوند ، برگ ها باریک ، نازک و روشن تا سفید هستند . این مجموعه به شاخه ها حالت مشعلی و لختی خاصی می دهد که اصطلاحاً به آن کچلی درخت گفته می شود . پوست میوه ها کلفت ، پوست میوه ها کلفت، سفید، ضخیم و میوه غیرقابل فروش می شود .
انگور با انواع خاک ها خود را تطبیق داده و عناصر غذایی مورد نیاز آن نسبت به سایر محصولات باغبانی کمتر است اما کمبود هر کدام از آنها حتی به مقدار کم نیز تاثیر زیادی بر کیفیت و کمیت محصول خواهد داشت .

 

تاثیر عناصر مختلف بر انگور و علایم کمبود آنها :

ازت (N) :

   باعث افزایش رشد شده و علایم آن تا زمانی که خیلی شدید نباشد به آسانی قابل تشخیص نیست . ولی در کمبودهای شدید برگ ها کم رنگ و مایل به زرد شده و رشد شاخه ها کاهش می یابد .

فسفر(P)  :

   در تبدیل قند به نشاسته نقش داشته ولی کمبود آن در تاکستان ها شایع نیست . علایم کمبود بستگی به واریته آن دارد .

پتاسیم (K) :

   باعث بهبود کیفیت انگور شده از نرم شدگی و لهیدگی و ریزش پیش از موعد حبه ها جلوگیری نموده و مانع رسیدگی نا هماهنگ آنها می گردد . علایم کمبود آن در قسمت میانی ساقه ها دیده می شود . حاشیه برگ ها کلروز شده حبه ها ریز می ماند و قسمت پایین خوشه متلاشی و خشک می گردد و حبه ها کشمش مانند می شوند .

روی(Zn) :

   از ریزش حبه ها جلوگیری نموده و به ساخت هورمون اکسین کمک می کند . در صورت کمبود ، محل اتصال دمبرگ به پهن توسعه نیافته و باریک می ماند . گیاه دچار کمبود اکسین شده و رشد آن مختل می گردد . حبه ها نا رس باقی مانده و شروع به ریزش می کنند .

منگنز (Mn) :

   نقش آن مشارکت در سیستم های آنزیمی و تولید کلروفیل است . علایم کمبود معمولاً تا سه هفته پس از گلدهی ظاهر شده و این علایم با زرد شدن بین رگبرگ ها آغاز می گردد و اغلب در برگ های جوان دیده می شود .

بر(B) :

   این عنصر در فعالیت های حیاتی گیاه نقش عمده ای دارد . باعث ساخت پکتین شده و مقاومت گیاه را نسبت به سرما و بیماری ها افزایش می دهد و به رشد ریشه نیز کمک می کند . در صورت کمبود اختلالاتی در رشد و نمو دانه گرده به وجود می آید که میزان محصول را به شدت کاهش می دهد . علایم کمبود شدید دارند ، میوه نداشته و برخی از خوشه ها سوخته و خشک می شوند و فقط ساقه خوشه همراه با چند حبه باقی می ماند .

 

منبع:

 هفته نامه خوشه، 266 (91)، اسفند 1390

کلمات کلیدی:  کمبود فسفر، کمبود پتاس، کمبود ازت، کمبود نیتروژن