تاريخ : ۱۴۰۲/۷/۲۹
گلخانه مینیاتوری و گلکاری در تراریوم
 
برای داشتن یک باغ کوچک و زیبا در منزلتان و نگهداری گیاهان آپارتمانی مقاوم ، کاشت آنها در ظرف های شیشه ای سربسته است که به آن تراریوم یا گلخانه مینیاتوری می گویند. گلکاری در محیط بسته مانند بطری یا ظرف های شیشه ای علاوه بر جالب توجه بودن آن بهترین شرایط رطوبتی را برای گیاهان کاشته شده فراهم می کند .برای اینکه چه گیاهانی مورد استفاده قرار میگیرند با ما همراه باشید.
 
نحوه ساخت تراریوم یا گلخانه مینیاتوری:
 
 
 
برای کاشت گیاهان به این نکته توجه داشته باشید دهانه ظرف شیشه ای مورد نظر باید به اندازه ای گشاد باشد که دست بتواند در آن حرکت کند چنانچه دهانه تنگ تر باشد باید از وسایل و انبرهای مخصوص و باند استفاده کرد. بهتر است رنگ شیشه کمی رنگین باشد تا بهتر جلب نظر کند. در کف ظرف تراریوم مقداری سنگریزه و کمی زغال چوب پهن کنید. حدود 5تا7سانتی متر کمپوست لومی پس از سنگریزه قرار میگیرد. چنانچه مشاهده ظرف کاشت از یک جهت است خاک کمی به یک طرف کشیده می شود اما چنانچه از همه جهات قابل دیدن است خاک باید مسطح و تراز باشد.
عمل کاشت را ازکنار ظرف شروع کنید تا به مرکز برسید. گیاهان را از گلدان خارج کنید و به شدت تکان دهید تا بیشتر خاکهای آن جدا گردد. فاصله بین گیاهان حدود3سانتی متراست و مابین گیاهان با خزه یاسنگریزه رنگین مفروش می گردد.آبفشانی و خیس کردن برگ گیاهان و خزه روی سطح خاک جهت آبیاری کافی است اما چنانچه دهانه بطری خیلی بزرگ است و رطوبت هدر می رود هر چند وقت یکبار اقدام به آبیاری ملایم می گردد.
 
کاشت مجتمع در گل جا:
(Growing Plants In a Soil Bench)
 
اولین لایه جهت برقراری زهکش لایه ای از سنگریزه است و پس از آن خاک کمپوست تا نزدیکی لبه گل جا اضافه می گردد. انتخاب گونه گیاهی متناسب با میزان نور محل و کاشت آن برچسب پاکوتاهی و پابلندی است. دقت کنید که گیاهان انتخاب شده احتیاجات همانند داشته باشد.
 
کاشت در تراریوم :
 
1.گیاهان خانگی مورد نظر را قبل از اینکه به تراریوم ببرید روی زمین به گوانه ای آرایش کنید که برحسب اینکه تراریوم از چه جهتی مشاهده می گردد گلها پابلند را درعقب و پاکوتاه ها در جلو و یا پابلندها در مرکز و پاکوتاه ها در اطراف آن بچینید.

2.کف تراریوم با لایه ای از سنگریزه به ضخامت 2/5الی 5سانتی متر فرش و چند قطعه ذغال ریز نیز به آن اضافه کنید. 2/5سانتی متر کمپوست روی سنگریزه ها بریزید.
 
3.گیاهان را به ترتیب از گلدان خارج کرده و به شدت تکان دهید تا مقداری از خاک جدا گردد. خاکهای بیشتری را بادست حذف و ریشه ها را نیز هرس کنید تا بهتر بتوانند در تراریوم جا داده شوند.

4.گیاهان را برحسب نقشه طرح به تراریوم یا گلخانه مینیاتوری وارد کنید. قبلاً برای هرکدام ازآنها چاله ای حفر کنید. برحسب نوع گیاه و حجمی که نهایتاً اشغال می کنند بین آنها فاصله دهید.

5.خاک بیشتری به تراریوم اضافه کنید و اطراف ریشه گیاهان جا دهید. با وسیله ای خاک اطراف ریشه ها را فشرده کنید تا حبابهای هوا از لا به لای خاک خارج شوند.

6.برای جلوگیری از خشک شدن خاک و خوش منظر شدن سطح آن مقداری سنگریزه نخودی و یا خزه در فضای بین گیاهان اضافه و با وسیله ای که در اختیار دارید آنرا پخش کنید.

7. گلخانه مینیاتوری آماده است. گیاهان را با آب فشان به خوبی مه فشانی کنید تا خزه ها بخوبی خیس شوند. سر تراریوم را بگذارید.
 
کاشت دوباره تراریوم:
 
 
 
1.پس از مدتی گیاهان تراریوم رشد فوق العاده خواهند داشت و نمی توانند به خوبی خود را نشان دهند و مجبور به کاشت دوباره هستید. در این صورت گیاهان بزرگ را حذف و یا به چند گیاه تقسیم کنید.

2.درصورت لزوم برگهای اضافی دیگر گیاهان را حذف و خزه جدید اضافه کرده و به صورت یکنواخت در سطح خاک پخش کنید. در صورتی که به کمپوست جدید نیاز است اضافه کنید.

3.ممکن است به گیاه جدیدی نیاز باشد و یا به هردلیل از رشد و رنگ و شکل گیاه و یا گیاهان سابق ناراضی باشید و آنها را می توانید با گیاهان مورد نظر تعویض کنید.

4.طبق دستور تراریوم را آبیاری کنید و درب آن را بپوشانید.
 
گل کاری در بطری :
 
بعضی ها دوست دارند و در تمام موارد تک و بی نظیر باشند گل کاری یکی از آن موارد است.
پیداکردن بطری مخصوص کار چندان مشکلی نیست و می توان با کمی جستجو در کارخانه های شیشه گری تهیه کرد. گیاهان و گلهایی رطوبت دوست هستند و در محیط باز به خوبی نمی توانند زندگی کنند در بطری بهترین شرایط برای آنها فراهم است.
 
مواد لازم :
 
الف) بطری بزرگ با در پوش چوب پنبه ای یا هرنوع موجود

ب)سنگریزه

ج)خرده زغال چوب

د) چاقو،چنگال، قاشق،کاغذ

هـ) گیاهان آپارتمانی برگی و ریزنقش
 
مراحل انجام کار:
 
1.    کف بطری را با لایه ای 3 سانتی متری از سنگریزه مفروش کنید برای وارد کردن سنگریزه ها می توانید قطعه کاغذی به شکل قیف در آورده و از آن استفاده کنید.

2.    جهت جذب رطوبت اضافی و بوی ناخوشایند حاصله از تخمیر مواد مقداری زغال چوب را به صورت خرده زغال در آورده و لایه ای 2 سانتی متری از آن روی سنگریزه ها ریخته و بخوبی پخش کنید.

3.    مقداری کمپوست به گونه ای روی زغال و سنگریزه اضافه کنید که جمع هرسه به حدود 1/3ارتفاع بطری برسد.آنرا به خوبی پخش کنید و در سطح آن چند چاله برای جا دادن گیاهان ایجاد کنید.


4.    گیاهان را به هر طریق ممکن و با وسایل موجود مانند انبر و یا وسایلی که خود ابتکار می کنید درون خاک کمپوست کاشت کنید. گیاهان پابلند تر یا در مرکز و یا درکنار بطری قرار گیرند.

5.    روی گیاهان کاشته شده ظریف کاری کنید اگر نقطه ای خاک لازم است به ملایمت با قاشق اضافه کنید. با آب فشانی خاکهای روی برگها و کنار بطری که منظره زشتی پیدا کرده اند شستشو دهید.
مواظب باشید خاک زیاده از حد باتلاقی نگردد.
 
6.    جهت تامین رطوبت از طرفی نیاز به بستن درب بطری دارید و  از طرف دیگر برای ایجاد تعادل هوا و ورود اکسیژن هرچند وقت یکبار درب بطری را برای مدتی بردارید.
 
گیاهان مناسب برای تراریوم:
 
 
 
برای داشتن دکوراسیونی جالب و زیبا برای منزل یا محل کارتان و یا برای هدیه دادن به عزیزانتان شما می توانید از یک ظرف شیشه ای و گیاهان مناسب برای کاشت داخل آن ، تراریوم یا گلخانه مینیاتوری شیک و خلاقانه بسازید.
در ادامه گیاهان مناسب جهت کاشت در تراریوم را به شما معرفی خواهیم کرد.
 
گیاهان مناسب تراریوم :
 
چمن عروس
برگ قاشقی
بگونیا توت فرنگی
چمن سیاه موندو
تیلاندسیا
بیدوما چروک
فیتونیا
گندمی
پیله آ
کاکتوس و ساکولنت
بنفشه آفریقایی
ارکیده
 
مزیت های تراریوم :
 
وجود تراریوم می تواند فضای خاص و زیبایی به منزل شما بدهد.
نگهداری از گلها و گیاهان در این فضا برای بسیاری از افراد آسان و لدت بخش می باشد.
تراریوم را می توانید به عنوان یک هدیه برای عزیزانتان در نظر بگیرید.
 
امیدواریم مقاله گلخانه مینیاتوری و گلکاری در تراریوم مورد توجه و پسندتان قرار گرفته باشد . پیشاپیش از حمایت شما سپاسگزاریم.
این مطلب توسط تیم تحقیقاتی و علمی آوان تهیه شده است. استفاده از مطالب برای نشر علم و آگاهی با ذکر منبع و درج لینک بلامانع است.
 
 
 
 
تمامی حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به شرکت آوان مشرق زمین ،عرضه کننده کلیه نهاده های کشاورزی می باشد.
خبرنامه